Fašianok je milý sviatok

V sobotu 15. februára dopoludnia sa na námestí medzi súčasným a budúcim obecným úradom konala tradičná fašiangová zabíjačka. Keďže každoročne je dopyt po zabíjačkových špecialitách veľmi veľký, tento rok sa spotrebovali až tri prasiatka z dechtického bitúnku.

Mäsové výrobky pripravili technickí pracovníci obecného úradu Štefan Krajčech, Vlastimil Strečanský, Peter Drápal a Ľuboš Mordin. Na prípravu špecialít boli potrebné tri dni a päť veľkých kotlín.

Zimné slnko prilákalo mnoho Banancov, Moravancov i Piešťancov. Zahrial aj čaj či varené vínko, ktoré podával Marek Polák.

Daniela Kobelovská s Pavlou Haščíkovou a Tatianou Julinyovou pripravovali typický fašiangový pokrm – vyprážané šišky s džemom

Obyvatelia mohli ohutnať pečené bravčové mäso, ktoré predával Jaroslav Vido s manželkou Máriou.

Mäsiar Vlastimil Strečanský si s prasiatkami rozumie, na námestí jedno na počkanie naporcioval.

Výrobky aj čerstvo narezané časti prasiatka predávali Tomáš Rubint (na snímke), Michal Klampár, Peter Prištic a Marián Juliny.

Dychová hudba Inovčanka zahrala fašiangové piesne.

Zabíjačková kapustnica, ktorú podával Ľuboš Mordin, sa minula do hodiny a pol.

 

 

Viktor Vrábel